ΖΩΓΡΑΦΟΙ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΜΑΓΝΗΤΙΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΣΤΗ ΦΑΣΗ «ΚΑΝΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΣΟΥ…» ΤΟΥ 55 ου ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ

Πλημμύρισε με χρώμα, ζωντάνια και έργα υψηλής καρναβαλικής τέχνης ο
πολυσύχναστος πεζόδρομος της Ρήγα Φεραίου από το πρωί έως το μεσημέρι του Σαββάτου 25 Ιανουαρίου προσθέτοντας μια ξεχωριστή ανάσα ανεμελιάς,φαντασίας και ευρηματικού καρναβαλικού οίστρου στους περαστικούς που βάζουν στο πρόγραμμα την καθιερωμένη βόλτα στο κέντρο της Πάτρας.
Υπεύθυνη για το ξεχωριστό αυτό θέαμα ήταν η δράση του 55 ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού, που μεταμόρφωσε για αρκετές ώρες τον πεζόδρομο σε πεδίο δημιουργικής τέχνης και τα μέλη των πληρωμάτων σε σημαντικούς εικαστικούς καλλιτέχνες του δρόμου με αποτελέσματα που θα ζήλευαν επαγγελματίες καλλιτέχνες.
Ήταν η πρώτη καλλιτεχνική δράση του παιχνιδιού, η φάση των εικαστικών με τίτλο «Κάνε το κομμάτι σου…», που συντόνισε το πλήθος των περαστικών σε καρναβαλικές συχνότητες ξεδιπλώνοντας μια ξέφρενη γιορτή δημιουργίας με την έμπνευση, την ευρηματικότητα, τη σατιρική και χιουμοριστική διάθεση, το αστείρευτο κέφι και την καλλιτεχνική φλέβα να αγγίζουν υψηλότατους δείκτες.
Κατά μήκος του πεζόδρομου και στις δύο πλευρές είχαν στηθεί ξύλινα καβαλέτα για τους συμμετέχοντες. Τα πληρώματα έκαναν την εγγραφή τους στο παιχνίδι σφραγίζοντας το «Πασαπόρτο» τους στη γραμματεία. Από εκεί παραλάμβαναν ένα ξύλινο κομμάτι παζλ, πάνω στο οποίο καλούνταν να ζωγραφίσουν τί σημαίνει γι’ αυτούς «Πατρινό Καρναβάλι». Ο χρόνος που είχαν στη διάθεσή τους ήταν δύο ώρες. Πέρα από τα πληρώματα που συμμετείχαν ήταν πολύς ο κόσμος που έκανε βόλτα και στεκόταν μπροστά από τις δημιουργίες των πληρωμάτων. Η καρναβαλική έμπνευση και φαντασία ήταν διάχυτη σε όλα τα έργα. Τα κομμάτια των παζλ θα ενωθούν σε 5 πίνακες και θα διακοσμούν τις εξωτερικές δράσεις του Παιχνιδιού.
Μέλη της Κριτικής Επιτροπής του Πατρινού Καρναβαλιού 2020, που
αποτελείται από τους Έφη Αναλυτή, Κωνσταντίνο Αρταβάνη, Χρυσάνθη
Βανταράκη, Θεανώ Βούρτση, Γιώργο Δίπλα, Βασίλη Κόκκαλη και Παύλο
Σκούρα, περνώντας από κάθε έργο βαθμολογούσαν τις επιδόσεις των

πληρωμάτων μία-μία με μέγιστη βαθμολογία τους 70 βαθμούς. Τα βραβεία θα δοθούν μαζί με τα υπόλοιπα βραβεία του 55ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού αλλά και με τα βραβεία του Πατρινού Καρναβαλιού 2020 στην Απονομή των Βραβείων την Καθαρή Δευτέρα 2 Μαρτίου.
Η πρώτη καλλιτεχνική δράση του 55ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού πέρασε στην καρναβαλική ιστορία προσφέροντας στιγμές άφθονου γέλιου, εικαστικής δημιουργίας και εξωστρέφειας του Πατρινού Καρναβαλιού και μπλέκοντας αρμονικά δημιουργούς-συμμετέχοντες στο παιχνίδι και περαστικούς – θεατές. Πολλά και συναρπαστικά αναμένεται να ακολουθήσουν κατά τη διάρκεια του ιστορικού παιχνιδιού, ενώ το ραντεβού ανανεώνεται για το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου και ώρα 10.55 στην αγορά Αργύρη με την επόμενη φάση «ΠασαΤρέλα».

Leave a comment

Send a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *