"Το Φάντασμα του Κάντερβιλ" το Σαββατοκύριακο

Πολλοί δεν γνωρίζουν ότι η αξιόλογη παιδική παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, "Το Φάντασμα του Κάντερβιλ" του

Όσκαρ Ουάιλντ σε σκηνοθεσία Δημήτρη Δεγαίτη παίζεται τις γιορτινές αυτές μέρες και για το ευρύ κοινό, στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων. Μετά τις  Χριστουγεννιάτικες παραστάσεις έπονται ακόμη 2  το Σάββατο 5/1 στις 17.00 το απόγευμα καθώς και την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019 στις 11 το πρωί.

Τηλ. ταμείου: 2610 273613. Εισιτήρια και ηλεκτρονικά: http://www.ticketservices.gr

Τιμές εισιτηρίων: 4 ευρώ για τα παιδιά και 5 ευρώ για τους μεγάλους

Οικογενειακό εισιτήριο:3 άτομα 12 ευρώ

4 άτομα 15 ευρώ.

Μια παλιά ιστορία μας λέει πως, εδώ και πολλά χρόνια στην Αγγλική επαρχία, στον Πύργο του Κάντερβιλ κυκλοφορεί ένα φάντασμα: ο Σερ Σάιμον Κάντερβιλ- ο παλιός ιδιοκτήτης του πύργου. Η είδηση πως ο πύργος είναι στοιχειωμένος διαδίδεται γρήγορα. Κανένας δεν θέλει πια να μένει εκεί, για εκατοντάδες χρόνια… μέχρι το 1930, όπου καταφθάνει η πενταμελής οικογένεια Όουτις, από την μακρινή Αμερική.

Οι αλλόκοτες φήμες που ακούγονται για το φάντασμα δεν τους τρομάζουν εύκολα και η ατμόσφαιρα στον πύργο θα αλλάξει με την ζωηρή τους παρουσία…

Ο Όσκαρ Γουάιλντ με τη γνωστή δεξιοτεχνία του προσφεύγει στη φιλοσοφική αναζήτηση της ουσίας της ζωής, αναδεικνύοντας τελικά την υπέρτατη δύναμη της αγάπης. Η παράσταση ενώ έχει έντονα κωμικά στοιχεία μας μιλά για την διαχείριση του φόβου φαινόμενο συχνά αυξημένο στη παιδική ηλικία και την έξυπνη αντιμετώπιση του. Μιλά για την ανθρώπινη ανάγκη να βρούμε και να προσφέρουμε αγάπη και φιλία ανιδιοτελώς.

Συντελεστές :

Διασκευή κειμένου Άντρη Θεοδότου

Σκηνοθεσία Δημήτρη Δεγαίτη.

Σκηνικά –κοστούμια: Μαντώ Ψυχουντάκη.

Μουσική: Νίκος Τσέκος

Κίνηση : Μαρίζα Τσίγκα

Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος

Βοηθός σκηνογράφου: Σωτηρία Τσιάτα.

Φωτογραφίες: Νίκος Παπαγιαννόπουλος

Παίζουν οι: Κατερίνα Μηλιώτη, Χριστόφορος Μπαρμπαγιάννης, Γιάννης Ζαράγκαλης, Αντώνης Βαρθαλίτης, Έφη Κιούκη, Νάνσυ Χριστοπούλου, Σπύρος Πετούσης.