Παράσταση & Σεμινάριο Πολυρυθμίας στο X-Saltibagos

Η Σοφία της Γης.

«Και η πήλινη στάμνα έσπασε σε χίλια κομμάτια σκορπίζοντας όλη την σοφία σε ολόκληρο τον κόσμο.

Και μ’ αυτόν τον τρόπο λέγεται πως η Γη απέκτησε την σοφία της… Και όλοι, μα όλοι έχουμε λίγη από αυτή…»
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί γίνεται έκλειψη; Είναι δυνατόν μια μικρή αράχνη να κατακτήσει την σοφία όλου του κόσμου; Πώς μπόρεσε ένα παιδί να γίνει βασιλιάς έχοντας μόνο μία βελόνα;
Τρία παραμύθια που ξεκινούν από την μουσική και την κίνηση του σώματος μας ταξιδεύουν ως την Αφρική, εκεί όπου ζώα, άνθρωποι και στοιχεία της φύσης μοιράζονται τις ιστορίες τους.
Για παιδιά από 4 έως 104 χρονών!

Συντελεστές:
ο ηθοποιός – εμψυχωτής – μουσικός: Μιχάλης Αφολάνιο (σκηνοθεσία, αφήγηση, εμψύχωση παραμυθιού, μουσική),

και η εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού/ εκπαιδευτικός:
Χρύσα Λογοθέτη (αφήγηση, εμψύχωση παραμυθιού, μουσική).
Διάρκεια: 1 ώρα

Είσοδος Ελεύθερη
Έξοδος Καπέλο

 ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 
 01/12/18 

Ανακαλύπτωντας την πολυρρυθμία.

Μουσικοσωματικό σεμινάριο κρουστών το οποίο εξερευνά τους παραδοσιακούς ρυθμούς της Δυτικής Αφρικής από μία άλλη οπτική γωνία.

Η βάση των δυτικοαφρικάνικων κρουστών είναι η πολυρρυθμία, η σύνθεση δηλαδή τριών ή περισσότερων ρυθμικών μοτίβων που απαρτίζουν έναν ρυθμό.
Με αφετηρία την φωνή, την σωματική έκφραση και κατεπέκταση το ίδιο το μουσικό όργανο, θα αφουγκραστούμε την ουσία της και την πλοκή της βιώνοντάς την για αυτό που είναι: ένα θεραπευτικό εργαλείο που δείχνει τον δρόμο προς την συλλογική συμμετοχή.
Στο σεμινάριο θα έρθουμε σε επαφή με τη δυναμική και θεραπευτική ιδιότητα της πολυρρυθμίας μέσα από αφρικάνικους παραδοσιακούς ρυθμούς, εμπλέκοντας τη φωνή και το σώμα, δημιουργώντας μια βιωματική εμπειρία που προάγει την έκφραση και το ομαδικό πνεύμα.

Σε ποιους απευθύνεται:
Το σεμινάριο αποτελεί έρευνα προς την φυσική και ελεύθερη σωματική κίνηση και απευθύνεται σε όποιον-α ενδιαφέρεται. Απευθύνεται σε ηθοποιούς, performers, μουσικούς και όλους όσους θέλουν να αναπτύξουν τη ρυθμικότητά τους.