Η ΠΑΤΡΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΟ ΧΡΩΜΑ

Ιδιαίτερο καρναβαλικό χρώμα παίρνει από σήμερα Δευτέρα 17 Ιανουαρίου η πόλη της Πάτρας με τον καρναβαλικό διάκοσμο. Τα συνεργεία του Δήμου αναμένεται να τον ολοκληρώσουν στο τέλος της εβδομάδας.

Η έναρξη του καρναβαλικού διακόσμου συμπίπτει χρονικά με την γιορτή του Αγίου Αντωνίου, γιορτή που παραδοσιακά συνδέεται με την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού.

Η πόλη παίρνει καρναβαλική όψη με τους μπάστακες και την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου ενημερώνουμε ότι θα αρχίσουν οι διαδρομές του Μουσικού Άρματος αναγγέλλοντας την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού. Το Σάββατο 20 Ιανουαρίου οι δύο τελάληδες, ο Γιώργος Λογαράς και η Μαρία Αγουρίδη, ως φυσική παρουσία, θα διαλαλούν με τον γνωστό εξωστρεφή και περιπαικτικό τρόπο την έναρξη του Καρναβαλιού.

Το Σάββατο 22 Ιανουαρίου το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο   η καθιερωμένη παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου, που φέτος θα έχει πλήρως ανανεωμένη μορφή, σε μια λιτή εκδήλωση απόλυτα εναρμονισμένη στα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Με την ελπίδα ότι η πανδημία θα μας επιτρέψει την πραγματοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων από τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις μας, η Κ.Ε.ΔΗ.Π. σας εύχεται Καλό Καρναβάλι.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ