Πρώτη μέρα του τελάλη στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας

Πρώτοι ήχοι και εικόνες Πατρινού Καρναβαλιού περίμεναν τους Πατρινούς από σήμερα (Πέμπτη 16 Ιανουαρίου) το πρωί στους δρόμους της Πάτρας αφού το μουσικό άρμα με ηχογραφημένη τη φωνή του τελάλη (Μαρίας Αγουρίδη) ξεκίνησε τις περιοδείες του αναγγέλλοντας το χαρούμενο και αισιόδοξο μήνυμα της έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2020.
Το μουσικό άρμα ξεκίνησε από το Πετρωτό και ακολούθησε τη διαδρομή:
Πατρών Κλάους-Κουκούλι-Γενικό Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας-Μαρούδα-
Γούναρη-Κορίνθου-Πλατεία Γεωργίου-Κορίνθου-Αγ. Σοφίας-
Κωνσταντινουπόλεως-Μαιζώνος- Αγ. Νικολάου-Κανακάρη-Παπαφλέσσα-Ακτή Δημαίων-Αγ. Ανδρέου-Καρόλου-Ρήγα Φεραίου-Γούναρη-Μαιζώνος-Βορείου Ηπείρου-Κορίνθου-Κολοκοτρώνη-Μαιζώνος-Γούναρη-Καραισκάκη-Πατρέως- Αγ.Ανδρέου- Αράτου-Κανακάρη-Αγ. Νικολάου-25ης Μαρτίου-Γερμανού-3ου Ορειβατικού-Πλατεία Μαρούδα-Πατρών Κλάους-Πετρωτό. Επίσης διαδρομή του μουσικού άρματος θα υπάρξει το απόγευμα.
Κατά τη διάρκεια των δυο επόμενων ημερών το μουσικό άρμα όπως το επιβάλλει κάθε χρόνο το έθιμο, θα μεταφέρει από άκρη σε άκρη τη χαρμόσυνη είδηση της έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού, ενώ το Σάββατο 18 Ιανουαρίου στις 10.00 το πρωί, πριν από τη συγκέντρωση για την πομπή-παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στο Δημαρχείο Πατρών, προστέθηκε μια ακόμη διαδρομή, που θα ξεκινήσει από το Δημαρχείο του Ρίου και θα ακολουθήσει τη διαδρομή: Αγ. Γιώργης (δεξιά), Σωμερσετ, Ευοί Ευάν, στροφή αριστερά Ζαίμη, Διγενή Ακρίτα αριστερά, Νέα Εθνική Οδός, Κανελλοπούλου, Ηρώων Πολυτεχνείου, Τριών Συμμάχων.

Leave a comment

Send a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *