Κύκλος Εργαστηρίων Εικαστικής Θεραπείας στο Σπίτι της Καρδιάς Yoga for Kids

Κύκλος Εργαστηρίων Εικαστικής Θεραπείας με την Θεοδώρα Παπαναστασοπούλου


Ο Κύκλος Εικαστικής Θεραπείας δημιουργείται για να προσφέρει στον άνθρωπο τη δυνατότητα ανακάλυψης του εσωτερικού του κόσμου με τη χρήση εικαστικών υλικών και προβολικών τεχνικών. Τα εργαστήρια αφορούν είτε τον άνθρωπο που αντιμετωπίζει προσωπικές δυσκολίες, ανησυχίες, είτε εκείνον που απλά επιθυμεί χαλάρωση και ανακάλυψη του εαυτού του.

Δίνουμε τη δυνατότητα ύπαρξης ενός χώρου ελεύθερης δημιουργικής έκφρασης των συναισθημάτων

που δύσκολα εκφράζονται με λέξεις. Δημιουργώντας απελευθερωνόμαστε, πειραματιζόμαστε, αυξάνουμε τη φαντασία μας, τις δεξιότητές μας και αποκτούμε αυτοπεποίθηση.

Στον χώρο της Εικαστικής Θεραπείας κυριαρχεί ο απόλυτος σεβασμός στο άτομο και στην ελευθερία της έκφρασης του, καθώς δεν γίνεται κριτική, παρέμβαση και ερμηνεία της δημιουργίας του.

Δεν χρειάζεται προηγούμενη εικαστική/καλλιτεχνική εμπειρία. Είναι απαραίτητη η τηλεφωνική/προσωπική επικοινωνία με τη θεραπεύτρια πριν από την έναρξη του Κύκλου.

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιούνται κάθε δεύτερη εβδομάδα, ημέρα Τετάρτη.
Ημερομηνίες: 23/1, 6/2, 20/2, 6/3, 20/3, 3/4, 17/4.

Απαραίτητη δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα: 6976267001 Θεοδώρα, 6972518676 Νάνσυ.
Χώρος διεξαγωγής: Το Σπίτι της Καρδιάς, Κιλκίς 66Β και Ελασσόνος, Πάτρα.


Η Θεοδώρα Παπαναστασοπούλου είναι Εικαστική Θεραπεύτρια R.N.C.P. (ευρωπαϊκή πιστοποίηση και αναγνώριση επαγγελματικής ιδιότητας), πτυχιούχος Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας και Έρευνας στην Εικαστική Θεραπεία Arles, Γαλλίας και του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία, Πανεπιστημίου Πατρών. Είναι διαπιστευμένο ενεργητικό μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Ψυχοπαθολογίας της Έκφρασης και Εικαστικής Θεραπείας – SIPEAT, με συνεχή συμμετοχή σε συνέδρια και επαγγελματικές καταρτίσεις σε Γαλλία και Ελλάδα. Έχει δουλέψει στη Γαλλία με παιδιά σε Παιδοψυχιατρική Κλινική, Ιατρο-Παιδαγωγικό Κέντρο (ΙΜΕ) και Ιατρο-Κοινωνικό Κέντρο Πρώιμης Δράσης στην πρώτη ηλικία (CAMSP), του Νοσοκομείου Jacques Lacarin Vichy και με ενήλικες σε Κέντρο Ημέρας. Από το 2015 εργάζεται στην Πάτρα ως ιδιώτης Εικαστική Θεραπεύτρια και ως εξωτερικός συνεργάτης σε χώρους ψυχικής υγείας και μη, όπου πραγματοποιεί Βιωματικά Εργαστήρια Εικαστικής Θεραπείας για ενήλικες, Ατομικές συνεδρίες αλλά και Ομάδες παιδιών εικαστικής έκφρασης και θεραπείας. Η εθελοντική της εργασία στην παιδοψυχιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών αλλά και σε Συλλόγους Σ.Ο.Ψ.Υ., το Χαμόγελο του Παιδιού, λειτούργησε ως σημείο αναφοράς για την μετέπειτα επαγγελματική της πορεία.