Φεστιβάλ Πάτρας: μουσική παράσταση "Το Δέντρο" του F.G LORCA

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Διεθνούς φεστιβάλ Πάτρας, την πρώτη μέρα του Σεπτεμβρίου,(01/09/2018) ανοίγει μια μουσική παράσταση όπου αναδεικνύεται ο λόγος του πολυταξιδεμένου, πολυτραγουδισμένου και πολυαγαπημένου F.G LORCA.Η συναυλία θα

πραγματοποιηθεί στο αίθριο Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου Πάτρας ,ώρα 21:30μ.μ 

 

Το "δέντρο F. G. Lorca" είναι ένα λιόδεντρο με βαθιά ρίζα στο ματωμένο χώμα της ισπανικής υπαίθρου. Ο ποιητής, ως φυσικό πρόσωπο, η μουσική που συνέθεσε και τα κείμενά του - μαχαίρι και βάλσαμο για τον ακροατή και αφετηρία σκέψης για τις επόμενες γενιές- είναι ο όμορφος, δυνατός κορμός. Οι συνειρμοί του ισπανικού εμφυλίου, οι αναγωγές στους δικούς μας μάρτυρες της τέχνης, οι μεταφράσεις και οι μελοποιήσεις των στίχων του κι ότι ενέπνευσε στους άλλους δημιουργούς είναι τα κλαδιά.

           H μουσική παράσταση "Το δέντρο F.G. Lorca" είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της σπουδαίας ερμηνεύτριας Καλλιόπης Βέττα με τον συνθέτη και καταξιωμένο κιθαριστή Μανόλη Ανδρουλιδάκη. Στη συναυλία θα ακουστεί ολόκληρο το έργο "Romancero Gitano" σε μουσική του Μ. Θεοδωράκη,  τραγούδια από τον κύκλο “Αχ, έρωτα!” σε μουσική του Χρ. Λεοντή και δύο σε μουσική του ίδιου του Λόρκα.

Ανάμεσα τους, το ομώνυμο έργο "Un árbol llamado Lorca "σε μουσική του Μανόλη Ανδρουλιδάκη και ποίηση του Χιλιανού ποιητή Jaime Svart ..

           Η φωνητική αρτιότητα και ερμηνεία της Καλλιόπης Βέττα και Η υψηλού επιπέδου κιθαριστική δεξιοτεχνία του Μανόλη  Ανδρουλιδάκη, πάνω στην οποία στηρίζεται η ενορχήστρωση για Quinteto εγχόρδων, υπηρετεί την τέχνη του  ποιητή και προσφέρει στον ακροατή τους γλυκόπικρους καρπούς από "Το δέντρο F.G.Lorca

 

 

Τιμές εισιτηρίων : 10€ και 7€

 

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΔΙΕΘΝΟΥΣ

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΤΡΑΣ 2018

 

- ΤΑΜΕΙΟ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΠΑΤΡΑΣ
ΤΗΛ 2610 273.613

- MUSIC STATION – ΣΤΟΛΛΑΣ
Ρήγα Φεραίου 34, ΤΗΛ
2610 222.411
- Βιβλιοπωλείο DISCOVER
Βούρβαχη 3 και Κορίνθου ΤΗΛ
2610 624916

- ΚΑΡΑΜΟΥΖΗΣ ΟΠΤΙΚΑ
Μαιζώνος 92, ΤΗΛ 2610
274.728

- ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ – Ε. και Π.
ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ Ο.Ε.
Κορίνθου 270, ΤΗΛ
2610 273.287