εκδήλωση με την Ιωάννα Τσάκωνα με τίτλο "Ψυχική νόσος και Συμβουλευτική Παρέμβαση" στο Bright side

Το Bright side διογρανώνει εκδήλωση με την Ιωάννα Τσάκωνα με τίτλο "Ψυχική νόσος και Συμβουλευτική

Παρέμβαση" την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 5:30μ.μ στο χώρο του Bright Side Study Room.

 

Καθημερινά συναντάμε γύρω μας ανθρώπους επιτυχημένους αλλά αγχωμένους, υγιείς και δυστυχισμένους, προσανατολισμένους σε μια επιλογή ζωής αλλά ταυτόχρονα αναποφάσιστους και ταλαντευόμενους για το ορθό αυτής της αντίληψης.

Η αναγνώριση και η κατανόηση των ψυχικών διαταραχών έχει τροποποιηθεί με το πέρασμα των χρόνων και υπάρχουν ακόμα ποικίλοι ορισμοί και ταξινομήσεις.

Τι είναι το «παθολογικό» και τι είναι το «φυσιολογικό»;
Τι είναι οι νευρώσεις; Οι ψυχώσεις; Οι διαταραχές προσωπικότητας;

Πως γνωρίζω ότι κάποιος εμφανίζει ψυχική διαταραχή; Πώς πρέπει να τον προσεγγίσω; Πως μπορώ να είμαι υποστηρικτικός; Τι δε βοηθά;

Να ενθαρρύνω το άτομο να αναζητήσει επαγγελματική βοήθεια; Αν το άτομο αρνείται τη βοήθεια; Τι να κάνω αν το άτομο είναι αυτοκτονικό; Που μπορώ να βρω άμεση βοήθεια; Ποιες είναι με άλλα λόγια οι πρώτες βοήθειες στη ψυχική διαταραχή;

Η διαδικασία της συμβουλευτικής στοχεύει στην αυξημένη ενόραση των προβλημάτων και της συμπεριφοράς, στον καλύτερο καθορισμό της ταυτότητας του ατόμου, στην τροποποίηση των λανθασμένων αντιλήψεων του ατόμου, τόσο για τον ίδιο του τον εαυτό όσο και τους άλλους, καθώς επίσης σε ένα άνοιγμα δρόμου, ο οποίος θα οδηγήσει σε μια ύπαρξη γεμάτη νόημα και σκοπό.

Στο παρόν σεμινάριο θα επιχειρηθεί η σύνδεση της θεωρίας με την πράξη, της λογικής με τη διαίσθηση, θα μελετηθούν τα αίτια εμφάνισης των κύριων ψυχικών διαταραχών, οι τρόποι εκδήλωσης και φυσικά οι θεραπευτικές δυνατότητες.

Υπεύθυνη σεμιναρίου: Ioanna Tsakona,Ψυχολόγος-Υγειονομικός Αξιωματικός ΕΛ.ΑΣ.

Ε-mail επικοινωνίας : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δηλώσεις συμμετοχών : έως 6 Οκτωβρίου 2018

Περιορισμένος αριθμός θέσεων – θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Συμμετοχή: 10 ευρώ

Μειωμένη τιμή: 7 ευρώ (στην περίπτωση που εκδηλωθεί ενδιαφέρον συμμετοχής και για τις 4 συναντήσεις).

Back to top