Ενημερωτική Συνάντηση με την Σία Μπούρα για την "Ενδοοικογενειακή βία και κακοποιημένη γυναίκα' στο Bright Side

Το Bright Side σας προσκαλεί στην 1η Ενημερωτική Συνάντηση με την Σία Μπούρα για την "Ενδοοικογενειακή βία και κακοποιημένη γυναίκα'' την

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018, ώρα : 17.30-19.30 στο Bright Side, Φιλοποίμενος 45.

 

Η Sia Boura, Κοινωνική λειτουργός, θα μιλήσει για την ενδοοικογενειακή βία, η οποία αποτελεί ένα διαχρονικό κοινωνικό φαινόμενο, το οποίο εξακολουθεί να εμφανίζεται ακόμα και σήμερα με αυξητικές τάσεις.

Είναι η κατάσταση στην οποία ένα μέλος της οικογένειας προκαλεί οποιασδήποτε μορφής βλάβη σε ένα άλλο μέλος της και αυτό εκδηλώνεται ανεξάρτητα από μορφωτικό επίπεδο, από οικονομική ή κοινωνική θέση, αξιώματα, θρησκείες, φύλο ή φυλές. 

Δυστυχώς, εμφανίζεται ποικιλοτρόπως και σε διάφορες μορφές, όπως είναι η λεκτική βία, η σωματική βία, η συναισθηματική-ψυχολογική βία, η σεξουαλική κακοποίηση, η οικονομική εκμετάλλευση και η κοινωνική απομόνωση.

Κύριες εκφάνσεις του εν λόγω φαινομένου, είναι η βία μεταξύ των συντρόφων, η επιθετική συμπεριφορά γονέων προς τα παιδιά, η κακοποίηση και εκμετάλλευση ανήλικων ή ηλικιωμένων μελών της οικογένειας.

Είναι γεγονός, ότι οι γυναίκες επί σειρά ετών ανήκουν σε ευάλωτη ομάδα, η οποία ελλοχεύει κινδύνους κακομεταχείρισης, καθώς οι πιθανότητες να υποστούν κάποια μορφή κακοποίησης ανέρχονται στο 50%. 

Πως μπορώ να αναγνωρίσω τα σημάδια της κακοποιημένης γυναίκας; Και αν ναι πως μπορώ να βοηθήσω χωρίς να δεχθώ απειλή για τη ζωή μου;΄Υπάρχουν αρμόδιες υπηρεσίες-δομές στην Ελλάδα, όπου δύναται να λειτουργήσουν ως πλέγμα προστασίας για τη ζωή των γυναικών και την προαγωγή των δικαιωμάτων τους;Και κυρίως να αισθανθούν ασφαλείς;;΄

Τέλος θα πραγματοποιηθεί μία σύντομη παρουσίαση σε χρήσιμες υπηρεσίες-δομές, κατάλληλες για την αποτελεσματική διαχείριση και καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας.

Είσοδος ελεύθερη
Ελάχιστη κατανάλωση καφές/ ρόφημα.