Την Τρίτη 30/10 η απονομή και η παρουσίαση του βιβλίου για τον διαγωνισμό μικροαφηγήματος

Η Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης και το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου και οι εκδόσεις «Το

Δόντι» διοργανώνουν εκδήλωση απονομής βραβείων του διαγωνισμού μικροαφηγήματος «Πέφτοντας το βιβλίο άνοιξε στη σελίδα 22…». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 20.00 στον πολυχώρο «+δετήρας» και στο πλαίσιό της θα παρουσιαστεί το βιβλίο των εκδόσεων «Το Δόντι» που φιλοξενεί τα δώδεκα διακριθέντα μικροαφηγήματα.

 

Πρόκειται για τα αποτελέσματα της δεύτερης έκδοσης του διαγωνισμού μικροαφηγήματος που στόχο έχει να δώσει βήμα έκφρασης στα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας. Στον διαγωνισμό του 2018 συμμετείχαν 38 μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, τα οποία αντιπροσώπευσαν όλες τις ομάδες της (φοιτητές –προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς και απόφοιτους–, μέλη ΔΕΠ και διδάσκοντες, διοικητικούς υπαλλήλους) και όλα τα Τμήματα.

 

Την κριτική επιτροπή και αυτήν τη φορά αποτέλεσαν τρία μέλη ΔΕΠ από διαφορετικά πανεπιστήμια και δύο συγγραφείς/κριτικοί με μεγάλη εμπειρία στο μικροαφήγημα. Μία εξ αυτών, η κυρία Ηρώ Νικοπούλου, εικαστικός και συνδιευθύντρια του ιστοτόπου «Πλανόδιον – Ιστορίες Μπονζάι» θα μιλήσει για τις συγγραφικές και αναγνωστικές προκλήσεις του μικροαφηγήματος.

 

Ο διαγωνισμός μικροαφηγήματος, που προκηρύχθηκε φέτος για δεύτερη χρονιά, αποτελεί μια έμπρακτη απόδειξη της βούλησης του Πανεπιστημίου Πατρών για εξωστρέφεια και συνεργασία με την πόλη.