Χριστουγεννιάτικα εργαστήρια για παιδιά στο Εξερευνητές - Κέντρο Αυτόνομης και Δημιουργικής Μάθησης

1. Στο θεατρικό εργαστήρι τα παιδιά(18-24 μηνών) θα αλληλεπιδράσουν με τους γονείς τους αλλά και μεταξύ τους και θα

πάρουν μαζί μια γεύση από τη μαγεία των Χριστουγέννων. Τα μικρούλικα μας θα πάρουν το ρόλο των ξωτικών και οι γονείς τους θα τα βοηθήσουν να ξεχωρίζουν τα δώρα βάσει χρώματος και σχήματος, να τα μετρούν, να τα ονομάζουν και να τα τακτοποιούν στο χωριό του Άι-Βασίλη.

2.Στο θεατρικό εργαστήρι με θέμα "τα μικρά μας ξωτικά στο εργαστήρι του Άι -Βασίλη", τα παιδιά(2-4 ετών) ,θα πάρουν το ρόλο των ξωτικών και θα μάθουν να ξεχωρίζουν και να ταξινομούν τα δώρα και τα στολίδια ανά κατηγορίες, να τα μετρούν, να τα προσθέτουν ή να τα αφαιρούν, να τα ονομάζουν, να φωνάζουν αυτά που το όνομα τους ξεκινά από συγκεκριμένα γράμματα και να τα τακτοποιούν στο χωριό του Αϊ-Βασίλη.

3 & 4. Στη σειρά των δύο εργαστηρίων Μουσικοκινητικής Carl Orff , τα παιδιά (4-8 ετών), θα εξοικειωθούν με την παράδοση των καλικάντζαρων με όχημα τη μουσική αναπτύσσοντας και τη μουσική παιδεία. Τα παιδιά εξοικειώνονται με τους ρυθμούς, τις μελωδίες, τα χαρακτηριστικά των μουσικών οργάνων με βασικό θέμα τους καλικάντζαρους και τις σκανταλιές τους.

5.Στο βιωματικό εργαστήρι εναλλασσόμενων δραστηριοτήτων, τα παιδιά(4-9 ετών) θα ταξιδέψουν σε διάφορα τα μέρη του κόσμου και θα εξοικειωθούν με χριστουγεννιάτικα έθιμα διαφόρων πολιτισμών. Στόχος, να βοηθήσουν τη Ρούλα την Ονειρούλα να βρει τα στολίδια που το έσκασαν από το δέντρο και τριγυρίζουν στην υφήλιο πριν την ημέρα των Χριστουγέννων.