ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ 2019

24 Σεπτεμβρίου 2019

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής

Κληρονομιάς 2019. Το γενικό συντονισμό του προγράμματος έχει το Συμβούλιο της Ευρώπης, ενώ βασικός στόχος του είναι η βελτίωση της πρόσβασης των πολιτών σε στοιχεία της πολιτιστικής τους κληρονομιάς, υλικής και άυλης, καθώς και η ευαισθητοποίησή τους στα θέματα αυτά. 

Η Διεύθυνση Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων που είναι ο εθνικός συντονιστής του προγράμματος, έχει διαμορφώσει ένα συγκεκριμένο στίγμα εορτασμού  για το 2019 με θεματολογία «ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ».

 Στο πλαίσιο αυτό, το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών σε συνεργασία με τη Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, τα δύο  Τμήματα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Γραφικές Τέχνες και Πολυμέσα» και «Ακουστικός Σχεδιασμός και Ψηφιακός Ήχος » γιορτάζει τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2019 με τίτλο «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ» με το  ακόλουθο πρόγραμμα:

                                      ΕΗΠΚ 2019

                          ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου  2019  

  • 5:30-6:30   3D LAB Εργαστήριο Τρισδιάστατης Εκτύπωσης  στο Θόλο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών 

 3D-Lab : Εισαγωγή στην Τρισδιάστατη Εκτύπωση  με την Ειρήνη Μαυρομμάτη, Αναπλ. Καθηγήτρια Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστήμιου, Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών, Διευθύντρια  ΜΠΣ -Γραφικές Τέχνες Πολυμέσα μαζί με τη Σταυρούλα Σοκόλη, ΙΤΥΕ Διόφαντος. 

  • 6:30-7:00 Θεματική ξενάγηση στις Συλλογές του Μουσείου στην Ενότητα «Μουσείο-Πάτρα –Μνημείο» Γεωργία Μανωλοπούλου, ΜΑ μουσειολόγος 
  • 7:00-8:00 Ομιλία με  τίτλο «Ακουστική και Ηχοπροστασία  του ρωμαϊκού Ωδείου Πατρών» στο Αμφιθέατρο του Μουσείου

του καθηγητή Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών Δρ Ιωάννη Μουρτζόπουλου, Δ/ντή ΜΠΣ «Ακουστικός Σχεδιασμός  και Ψηφιακός Ήχος» του ΕΑΠ Επιμέλεια σχεδιασμού και υλοποίησης δράσης «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ» της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής κληρονομιάς 2019: 

Γεωργία Μανωλοπούλου, μουσειολόγος 

Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών 

Τηλ. Επικοινωνίας: 2613616178/2613616100

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 URL: http:www.ampatron.gr 

  E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Pin It
Back to top