Αυτό-σχέδια πάνω στον Καβάφη | σεμινάριο με την Άρτεμη Γρύμπλα

12 Οκτωβρίου 2018

Σεμινάριο αυτοσχεδιασμού και υποκριτικής στο Θέατρο Act, με αφορμή την ποίηση του Κ.Π. Καβάφη.

 

«Αυτό-σχέδια πάνω στον Καβάφη»

 

Δώστε με άνθη τεχνητά — οι δόξες του τσινιού και του μετάλλου — που δεν μαραίνονται και δεν σαπίζουν, με μορφές που δεν γερνούν. Άνθη των εξαισίων κήπων ενός τόπου άλλου,που Θεωρίες, και Pυθμοί, και Γνώσεις κατοικούν. Άνθη αγαπώ από υαλί ή από χρυσό πλασμένα,της Τέχνης της πιστής δώρα πιστά Κ.Π. Καβάφης

 

Το Θέατρο Act, παρουσιάζει ένα σεμινάριο αυτοσχεδιασμού και υποκριτικής εμπνευσμένο από την ποίηση του Κ.Π. Καβάφη. Με αφορμή τα μεγάλα κείμενα του Αλεξανδρινού ποιητή. Η ηθοποιός και σκηνοθέτις Άρτεμις Γρύμπλα, δημιουργεί μία ομάδα η οποία χρησιμοποιώντας τα εργαλεία του αυτοσχεδιασμού, καλείται να ανακαλύψει τους κόσμους του μεγάλου ποιητή, οξύνοντας και κατακτώντας παράλληλα τα βασικά εργαλεία ενός ηθοποιού, όπως είναι η επικοινωνία, η αντίληψη του εδώ και τώρα, η δημιουργική εξερεύνηση, η φαντασία και η ικανότητα της προσωπικής έκφρασης, με τα κείμενα αυτά να γίνονται αφορμή και αιτία για την περαιτέρω καλλιτεχνική εκπαίδευση των μελών της ομάδας. Εργαλεία πλήρως απαραίτητα για έναν ηθοποιό – δημιουργό, ένα ηθοποιό απαλλαγμένο από δεύτερες σκέψεις, που εμπιστεύεται την παρόρμηση και απολαμβάνει κάθε του στιγμή στην σκηνή, με στόχο την αναθέρμανση της σχέσης μας με τα πιο αυθόρμητα καταπιεσμένα χαρακτηριστικά του βαθύτερου εαυτού μας.

 

Βιογραφικό: Η Άρτεμις Γρύμπλα γεννήθηκε στην Αθήνα, είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής του Θεάτρου Τέχνης. Είναι κάτοχος του διπλώματος μετάφρασης λογοτεχνίας από το πανεπιστήμιο της Σορβόνης, και συνέχισε της σπουδές της με επιμόρφωση πάνω στην μετάφραση και την υποκριτική σε Ισπανία (The Actors space, Lecoq based technique) Γαλλία και Πολωνία (Grotowski Institute). Στην Αθήνα παρακολούθησε σεμινάρια με τον Ανδρέα Μανωλικάκη και την Ελένη Σκώτη, και έκανε μετεκπαίδευση πάνω στο αυτοσχεδιαστικό θέατρο (Improv Comedy Theater). Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας θεάτρου Dεcadēre και της ομάδας αυτοσχεδιαστικού θεάτρου Κακές Ιδέες. Εργάζεται στο θέατρο ως ηθοποιός, αυτοσχεδιάστρια και σκηνοθέτις.

 

Ημερομηνίες: 

25 & 26 Οκτωβρίου ώρες 15.30-19.30

27 & 28 Οκτωβρίου ώρες 11.00-15.00

 

Πληροφορίες - Εγγραφές: 

6947821747 & 6936122263