«Το Φάντασμα του Κάντερβιλ» του Όσκαρ Ουάιλντ στο Θέατρο «Απόλλων»

15 Οκτωβρίου 2018

Από τα ομορφότερα έργα του Όσκαρ Ουάιλντ  «Το Φάντασμα του Κάντερβιλ»,  σε σκηνοθεσία του

Δημήτρη Δεγαΐτη από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, έρχεται αύριο 16 Οκτωβρίου 2018 στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο «Απόλλων» στις 21:00 μ.μ.

 

Μια από τις αρχές που αναφερόταν στην ιδρυτική πράξη των ΔΗΠΕΘΕ ήταν η συνεργασία μεταξύ τους και η ανάπτυξη συμπαραγωγών. Αυτή τη δέσμευση, που έμενε ευχή ως τώρα, πραγματώνουν αυτήν τη στιγμή τα θέατρά μας.

 

Μια παλιά ιστορία μας λέει πως εδώ και πολλά χρόνια στην αγγλική επαρχία, στον Πύργο του Κάντερβιλ, κυκλοφορεί ένα φάντασμα: Ο Σερ Σάιμον Κάντερβιλ - ο παλιός ιδιοκτήτης του πύργου. Η είδηση πως ο πύργος είναι στοιχειωμένος διαδίδεται γρήγορα. Κανένας δεν θέλει πια να μένει εκεί, για εκατοντάδες χρόνια… μέχρι το 1930, όπου καταφθάνει η πενταμελής οικογένεια Όουτις, από τη μακρινή Αμερική. Οι αλλόκοτες φήμες που ακούγονται για το φάντασμα δεν τους τρομάζουν εύκολα και η ατμόσφαιρα στον πύργο θα αλλάξει με τη ζωηρή τους παρουσία…

 

Ο Όσκαρ Γουάιλντ με τη γνωστή δεξιοτεχνία του προσφεύγει στη φιλοσοφική αναζήτηση της ουσίας της ζωής, αναδεικνύοντας τελικά την υπέρτατη δύναμη της αγάπης. Η παράσταση ενώ έχει έντονα κωμικά στοιχεία μάς μιλά για τη διαχείριση του φόβου, φαινόμενο συχνά αυξημένο στην παιδική ηλικία και την έξυπνη αντιμετώπισή του. Μιλά για την ανθρώπινη ανάγκη να βρούμε και να προσφέρουμε αγάπη και φιλία ανιδιοτελώς.

 

Συντελεστές: Διασκευή κειμένου Άντρη Θεοδότου, σκηνικά - κοστούμια: Μαντώ  Ψυχουντάκη, μουσική: Νίκος Τσέκος, κίνηση: Μαρίζα Τσίγκα, φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος, βοηθός σκηνογράφου Σωτηρία Τσιάτα. Παίζουν: Κατερίνα Μηλιώτη, Χριστόφορος Μπαρμπαγιάννης, Γιάννης Ζαράγκαλης, Αντώνης Βαρθαλίτης, Έφη Κιούκη, Νάνσυ Χριστοπούλου, Σπύρος Πετούσης. 

 

Διασκευή για παιδιά: Άντρη Θεοδώτου