Η διατροφή των αρχαίων Ελλήνων

18 Οκτωβρίου 2018

Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα η διατροφή έχει κυρίαρχο ρόλο στη ζωή των ανθρώπων καθώς δεν είναι

απαραίτητη μόνο για την επιβίωσή τους αλλά έχει οικονομική και κοινωνική διάσταση.

 

Οι διατροφικές προτιμήσεις των αρχαίων Ελλήνων αποκαλύπτουν τη σχέση τους με το φυσικό περιβάλλον,υποδηλώνουν ιδέες και πολιτισμικές αξίες, παράγουν νοήματα και διαμορφώνουν πρακτικές και τελετουργίες. Το σιτάρι, το κρασί και το λάδι είναι δώρα των θέων και αποτελούν τη βάση της διατροφής τους.

Τι έτρωγαν και τι έπιναν οι αρχαίοι Έλληνες;

Τι ήταν η μάζα,

ο κυκεώνας και το ωόθριον;

Ποια ήταν τα γλυκίσματά τους;

 

Την Κυριακή 21.10.2018 μοι μικροί φίλοι του Μουσείου μπορούν να γνωρίσουν τον είδη διατροφής των αρχαίων Ελλήνων και να «γευτούν» τα ιδιαίτερα εδέσματά τους.

Η δράση απευθύνεται σε παιδιά 7-11 χρονών.

Ώρες διεξαγωγής: 11:00-12:30

Υπεύθυνη: Αλεξία Μπαρδάκη

Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν στα παιδιά και σε έναν συνοδό.